Mediation

Begeleiden naar een oplossing

Na mijn studie rechten ben ik in 1998 gestart als advocaat. Vanuit de specialisatie arbeidsrecht stond ik werkgevers en werknemers bij in allerlei soorten kwesties. Het adviseren en meedenken met cliënten vond ik heel inspirerend, het procederen ging mij steeds meer tegenstaan. Zoveel negatieve energie en kosten en wat levert winnen nou eigenlijk op? Is het conflict daarmee opgelost?

In 2007 volgde ik daarom de opleiding tot registermediator, zodat ik mensen in conflictsituaties kon gaan begeleiden naar een oplossing in plaats van naar de rechter.

Mediation in bedrijfsleven

De specialisatie in het arbeidsrecht en mijn ervaring in het bedrijfsleven benut ik ook als mediator De meeste van mijn mediations spelen zich af in de zakelijke sfeer: arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer, binnen teams, geschillen in het familiebedrijf, binnen de directie of samenwerkingsconflicten tussen zakenpartners.

Mijn aanpak als mediator is empathisch en daadkrachtig. Ik geef partijen de ruimte die ze nodig hebben, maar zorg ook dat het evenwicht en de voortgang worden bewaakt. Ik vind het een uitdaging om mensen opgeluchter de deur uit te laten gaan. Met een set afspraken waar ze mee verder kunnen.

MfN

Ik werk als MfN-registermediator met de contracten van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Alle contracten, gedragsregels en overige relevante informatie over mediation is te vinden op de website www.mfnregister.nl